Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Революційна реформа все ближче: запустили сайт еАкцизу

Реклама

Спеціалісти Мінцифри продовжують боротися з контрафактним ринком алкоголю й тютюну. У Міністерстві розповіли, що працюють над еАкцизом з 2022 року, адже згадана система допоможе державі збільшити надходження в бюджет та наблизить Україну до європейських стандартів.

Систему розробляють на виконання Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України у зв'язку із запровадженням електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах» від 29.06.2023 р. № 3173-IX.

Сайт еАкцизу запустили, щоб користувачі дізнавалися, як працюватиме та коли запуститься еАкциз.

На сайті можна знайти інформацію про:

  • етапи впровадження еАкцизу;

  • переваги для бізнесу, держави та суспільства;

  • законодавче регулювання обігу алкоголю й тютюну.

На думку розробників, еАкциз допоможе забезпечити контроль над продукцією та зробити ринок тютюну й алкоголю прозорішим. Також дозволить моніторити кожну одиницю продукції на всіх етапах переміщення - від виробництва або імпорту до продажу споживачу.

У Міністерстві нагадали, що нещодавно опублікували технічні вимоги на розробку системи еАкцизу. Зараз завершують роботу над розробкою нормативно-правової бази, щоб забезпечити ефективне впровадження системи в Україні.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Також читайте:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини