Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як нарахувати ЄСВ, якщо з працівником укладено трудовий договір з нефіксованим робочим часом

4 червня 2024, 12:30
391
0
Автор:
Реклама

ДПС надала індивідуальну податкову консультацію на запит від працедавця який цікавився необхідністю нарахування ЄСВ працівнику, з яким укладено трудовий договір з нефіксованим робочим часом. При нарахуванні заробітної плати такому працівнику єдиний внесок нараховується з фактично нарахованої заробітної плати і не донараховується до мінімальної зарплати. Також в запиті йшлося і про необхідність відображення в об'єднаній звітності.

Податківці відзначили, що у разі якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімалки, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, та ставки єдиного внеску.

При нарахуванні заробітної плати (доходів) працівникам, які працюють за трудовим договором з нефіксованим робочим часом, ставка єдиного внеску, встановлена ч. 5 ст. 8 Закону № 2464, застосовується до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.

Отже, у разі якщо працівник працює за трудовим договором з нефіксованим робочим часом, то роботодавець здійснює нарахування єдиного внеску на суму нарахованої заробітної плати такого працівника незалежно від її розміру.

Стосовно відображенні відомостей, які містяться, зокрема, в Додатку 1 до Розрахунку, ДПС порадила звернутися до ПФУ, оскільки такі відомості належать до персоніфікованих даних, тобто таких, що обліковуються в Реєстрі застрахованих осіб.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Зарплата сумісника - працівника резидента Дія Сіті нижча за мінімальну: який розмір ЄСВ нарахувати».

Джерело: ІПК ДПС від 06.05.2024 р. № 2585/ІПК/99-00-24-03-03 ІПК

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини