Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За яких умов виникає право на податкову знижку за користування іпотечним житловим кредитом

Реклама

Посадовці Головного управління ДПС в Одеській області інформують, що відповідно до ст. 175 ПКУ платник податку - резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року.

Таке право виникає, якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будують чи купують житловий будинок (квартиру, кімнату), визначений платником податку як основне місце його проживання. При цьому у платника має бути позначка в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.

Право на включення до податкової знижки суми, розрахованої згідно з ст. 175 ПКУ має платник податку за одним іпотечним кредитом протягом 10 послідовних календарних років починаючи з року, в якому, зокрема, збудований об'єкт житлової іпотеки переходить у його власність та починає використовуватися як основне місце проживання.

Платник податку-резидент може включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, якщо має документи, які підтверджують понесені витрати за звітний податковий період, зокрема:

  • кредитний договір та нотаріально завірений договір іпотеки;

  • відповідні платіжні документи, в яких чітко визначено суму сплачених відсотків за користування іпотечним кредитом та прізвище, ім'я, по-батькові платника податку як платника цих процентів (рахунок з відбитком каси про перерахування коштів, платіжне доручення банку з відміткою про перерахування коштів);

  • паспорт платника податку з позначкою про реєстрацію за місцезнаходженням житлового будинку (квартири, кімнати), щодо якого оформлений іпотечний житловий кредит.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини