Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оприбутковувати благодійні внески, які збирає благодійна організація у «скриньки»

Реклама

Готівка, що надходить до кас, повинна своєчасно та в повній сумі оприбутковуватися відповідно до пп. 2 п. 58 розд. VI Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. № 148.

Тобто така готівка оприбутковується в день її одержання в повній сумі (п. 11 розд. ІІ Положення № 148). На цьому акцентують увагу податківці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Суми готівки, яку оприбутковують, мають відповідати сумам, визначеним у відповідних касових (розрахункових) документах (п. 13 розд. ІІ Положення № 148).

Приймають готівку в касу за прибутковим касовим ордером (додаток 2 до Положення № 148), підписаним головним бухгалтером або особою, уповноваженою керівником установи/підприємства. До прибуткових касових ордерів можуть додавати документи, які є підставою для їх складання. Це передбачено п. 25 розд. III Положення № 148.

Порядок визначення строків здавання готівкової виручки (готівки) та ліміту каси встановлено розд. V Положення № 148.

Отже, благодійна організація повинна оприбуткувати у касі з оформленням прибуткового касового ордеру готівкові кошти, отримані як благодійні внески, у тому числі вилучені із «скриньки», та у визначені законодавством строки здати готівку до банку для зарахування на рахунок.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини