Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи зобов’язані застосовувати РРО торговці, які продають ювелірні вироби

Реклама

Територіальні підрозділи податкового аудиту ДПС на постійній основі здійснюють моніторинг та аналіз інформації щодо суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахунки із споживачами за товари (послуги).

Станом на 01.05.2024 р. на території України налічувалося понад 1,3 тис. суб'єктів господарювання, які здійснюють продаж ювелірних виробів, у яких зареєстровано понад 2,4 тис. РРО/ПРРО.

Наразі для суб'єктів господарювання, які проводять розрахункові операції при продажу товарів, у тому числі ювелірних виробів, є законодавчо встановлений обов'язок застосовувати РРО/ПРРО та видавати фіскальні чеки.

Підрозділи податкового аудиту ДПС здійснюють систематичний аналіз податкової інформації щодо можливих порушень порядку проведення розрахунків, у тому числі стосовно суб'єктів господарювання, які здійснюють продаж ювелірних виробів.

За результатами організованих у 2024 році контрольно-перевірочних заходів, проведених у місцях роздрібного продажу ювелірних виробів, встановлено численні порушення порядку проведення розрахунків, за які територіальними органами ДПС застосовано штрафні (фінансові) санкції на загальну суму понад 270 млн гривень.

У Пресслужбі Державної податкової служби звертають увагу всіх суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції, на необхідності та обов'язку повного декларування розрахунків (виторгів), проведених через РРО/ПРРО.

При виявленні фактів відсутності електронної копії чека на вебпорталі ДПС податківці рекомендують інформувати податкові органи у чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram» для організації та проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини