Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подання заяв про бронювання – урядове пояснення

7 червня 2024, 09:50
1703
0
Автор:
Реклама

Військовозобов'язаний (крім заброньованих за органами влади) особисто подає на ім'я голови комісії ТЦК заяву про відстрочку за формою, що затверджена Постановою №560. До заяви додаються документи (або їх копії), що підтверджують право на відстрочку, повідомляє Урядова "гаряча лінія" 1545.

Постановою №560 визначений вичерпний перелік документів, які потрібно додати у тому чи іншому випадку - бронювання, опікунство, здобування освіти тощо. Комісія вивчає отримані заяву та документи, за потреби готує запити до органів державної влади для отримання інформації, що підтверджує право заявника на відстрочку, або використовує інформацію з публічних електронних реєстрів.

Що може відповісти комісія? У разі позитивного рішення військовозобов'язаному надається довідка із зазначенням строку відстрочки.

У разі відмови у наданні відстрочки військовозобов'язаному повідомляють письмово із зазначенням причин відмови, потім особа направляється на медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

У разі втрати (зміни) підстав щодо надання відстрочки комісія може скасувати (змінити) раніше прийняте нею рішення, про що повідомляється заявнику письмово не пізніше ніж на наступний день після ухвалення рішення.

Як відомо, днями Кабінет міністрів продовжив до трьох місяців (замість визначеного раніше одного місяця) строки дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов'язаним згідно з Постановою №76.

Усі зміни в оплаті праці, кадровому та військовому обліку в 2024 році відстежуйте в LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини