Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відповідатиме платник за неподання документів на запит податківців

Реклама

У Головному управлінні ДПС в Одеській області нагадали, що 28 квітня 2023 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки» від 20.03.2023 р. № 2970-IX. Він, зокрема, доповнив ст.121 пунктом 121.2 ПКУ у зв'язку із веденням в дію положень законодавства в частині автоматичного обміну податковою інформацією.

Так, за ненадання відповіді на запит, неподання або подання не в повному обсязі платником податків, фінансовим агентом або іншою особою документів чи іншої інформації на запит контролюючого органу, надісланий відповідно до підстав, передбачених пп. 6 - 8 пп. 73.3.1 ПКУ, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 5 мінімальних заробітних плат (6700х5=33500 грн у 2024 році), який встановлено законом на 01 січня податкового (звітного) року, за кожний такий факт.

Неподання або подання не в повному обсязі платником податків документів чи іншої інформації на запит контролюючого органу в інших випадках, передбачених ст.73 ПКУ, тягне за собою накладення штрафу в розмірі однієї мінімальної зарплати (6700 грн), встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, за кожний такий факт.

Важливо, що сплата таких фінансових санкцій (штрафів) не звільняє особу від обов'язку подання інформації.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Варто ознайомитись:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини