Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Власників земельних ділянок, на яких розміщено фортифікації, звільнять від сплати земельного податку

Реклама

У Мінреінтеграції повідомили, що у зв'язку з будівництвом фортифікаційних споруд на прикордонних територіях Харківщини деякі земельні ділянки не можуть використовуватися власниками. Водночас вони продовжують оподатковуватися.

Це питання обговорили під час нарад із гуманітарного реагування у Харківській області під головуванням Віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук.

Для його вирішення Мінреінтеграції спільно з Мінагрополітики, Мінфіном, ДПСУ та Харківською ОВА розробили узгоджений алгоритм дій. Відповідно до нього власників ділянок, на яких розташовані або можуть бути розташовані фортифікаційні споруди, звільнятимуть від сплати земельного податку.

Це відбуватиметься з урахуванням рішень Ради оборони Харківської області та відповідно до рішень місцевих рад про встановлення податкових пільг.

Отже, Рада оборони Харківської області затверджуватиме перелік ділянок, на яких облаштовуються оборонні споруди, та передаватиме його місцевим радам. Вони ухвалюватимуть рішення про встановлення податкових пільг та надсилатимуть цю інформацію до ДПС.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини