Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін посилив відповідальність керівників бюджетних установ

14 червня 2024, 10:41
722
0
Автор:
Реклама

Кабмін прийняв постанову про внесення змін до постанов від 28 вересня 2011 р. № 1001 і від 12 грудня 2018 р. № 1062 для посилення управлінської підзвітності на всіх рівнях державного сектору, зокрема підвищення ефективності внутрішнього контролю в державних органах.

Метою є посилення управлінської відповідальності та підзвітності керівників розпорядників бюджетних коштів та запровадження декларації керівника з внутрішнього контролю, яка набирає чинності з 2026 року. Декларація керівника з внутрішнього контролю - важливий інструмент для забезпечення ефективного управління, належного рівня організації внутрішнього контролю та посилення управлінської відповідальності та підзвітності.

Запровадження такої декларації спрямоване на забезпечення прозорості, ефективності та результативності управління, належного використання ресурсів, а також є одним із ключових аспектів для зміцнення демократичних цінностей, кажуть у Мінфіні.

Підписуючи декларацію керівник демонструє об'єктивну впевненість про достатність впроваджених та вжитих в установі організаційних заходів для досягнення цілей її діяльності, забезпечення ефективного та законного використання бюджетних коштів. Практика європейських країн показала, що декларування є невід'ємною частиною внутрішнього контролю, адже:

- дозволяє налагодити та посилити управлінську відповідальність та підзвітність щодо прозорості, ефективності і законності використання бюджетних коштів, запобігання корупції та покращення загального рівня управління установою;

- відображає здатність до належного управління, прийняття відповідальних рішень для забезпечення ефективної та результативної діяльності.

Мінфін розробляє форму, структуру та зміст зазначеної декларації керівника з внутрішнього контролю. Декларація буде затверджуватися наказом Мінфіну.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини