Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові правила неподаткових перевірок підприємств — Президент підписав Закон

Реклама

18 червня 2024 року Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання деяких питань здійснення ринкового нагляду та відповідальності суб'єктів господарювання» від 09.05.2024 р. № 3701-IX, який набирає чинності з 21 червня 2024 року.

Закон № 3701-IX удосконалює законодавство у сфері державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції. Також, на думку авторів, він забезпечить належний і ефективний контроль за якістю нехарчової продукції та захист суб'єктів господарювання від можливих корупційних ризиків під час здійснення перевірок.

Законом, серед іншого, передбачено:

  • надати право органам ринкового нагляду та суб'єктам господарювання фіксувати процес здійснення перевірок засобами аудіо -, фото - та відеотехніки;

  • зменшити розмір адміністративно-господарських санкцій, які застосовуються до розповсюджувачів-юридичних осіб або фізосіб - підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування, а також визначено обставини, за якими встановлюється розмір штрафу.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини