Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ФОПа після скасування реєстрації є залишки ТМЦ: чи буде дохід

Реклама

Базою оподаткування для доходів, отриманих від провадження господарської або незалежної професійної діяльності, є чистий річний оподатковуваний дохід, який визначають відповідно до п. 177.2 та п. 178.3 ПКУ.

У п. 164.1.3 ПКУ встановлено, що загальний річний оподатковуваний дохід дорівнює сумі загальних місячних оподатковуваних доходів, іноземних доходів, отриманих протягом такого звітного податкового року, доходів, отриманих ФОПом від провадження господарської діяльності згідно із ст. 177 ПКУ, та доходів, отриманих фізособою, яка провадить незалежну професійну діяльність згідно із ст. 178 ПКУ.

При цьому доходи, які включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, перелічені уп. 164.2 ПКУ.

Згідно з п. 177.2 ПКУ об'єктом оподаткування для ФОПа є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов'язаними з господарською діяльністю ФОП.

Разом з цим, у разі якщо ФОП отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних ним видів такої діяльності, такі доходи оподатковуються за загальними правилами, встановленими ПКУ для платників податку - фізосіб (п 177.6 ПКУ).

Отже, інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області, залишки товарно - матеріальних цінностей, придбаних, але нереалізованих ФОПом під час здійснення господарської діяльності, після скасування реєстрації такого суб'єкта господарювання залишаються у власності платника податку.

При цьому вартість таких залишків не включається до доходів, отриманих ФОПом від провадження господарської діяльності, та загального річного оподатковуваного доходу такого платника податку.

Саме зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скористайся Summer program від LIGA ZAKON - отримуй знижку на нову LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Радимо прочитати:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини