Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як перераховується сума інвестиційного прибутку, отриманого фізособою від продажу інвестиційного активу нерезидента

27 червня 2024, 10:15
34
0
Автор:
Реклама

ДПС надала роз'яснення на питання: «На яку дату та за яким валютним курсом перераховується сума інвестиційного прибутку, отриманого ФО від операції з продажу інвестиційного активу ЮО - нерезидента, з метою оподаткування ПДФО?»

Контролери відзначили, що загальний фінансовий результат операцій з інвестиційними активами визначається як сума інвестиційних прибутків, отриманих платником податку протягом звітного (податкового) року, зменшена на суму інвестиційних збитків, понесених платником податку протягом такого року.

Якщо загальний фінансовий результат операцій з інвестиційними активами має від'ємне значення, його сума переноситься у зменшення загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами наступних років до його повного погашення.

Податківці дійшли у роз'ясненні наступного висновку: сума інвестиційного прибутку, отриманого фізичною особою від продажу інвестиційного активу юридичної особи - нерезидента, яка розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу такого інвестиційного активу з урахуванням курсової різниці (за наявності), та його вартістю, що визначається із суми документально підтверджувальних витрат на придбання такого активу, з метою оподаткування ПДФО, перераховується у гривні за валютним курсом НБУ, що діє на дату отримання доходу від такого продажу.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Інвестиційні активи: коли фізособі декларувати дохід»

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.10 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини