Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнення від ПДВ та мита енергетичного обладнання: нові законопроєкти

Реклама

25 червня 2024 року у Верховній Раді зареєстровані законопроєкти, якими автори пропонують запровадити короткострокові стимулюючі податкові та митні пільги для сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України. Мова про законопроєкти:

  • № 11344-1 "Про внесення зміни до розділу XXI "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України";

  • № 11343-1 "Про внесення зміни до підрозділу 2 розділу XX “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України".

Законотворці пропонують тимчасово, на період дії воєнного стану на території України, але не довше ніж по 31 грудня 2025 року, звільнити від оподаткування ПДВ та ввізного мита обладнання для побудови та відновлення різних видів генерації: вітроелектростанції, сонячні електростанції, гідроелектростанції, теплові електростанції, газопоршневі та газотурбінні, накопичувачі електроенергії.

Також, автори пропонують тимчасово, на період дії воєнного стану на території України, але не довше ніж по 31 грудня 2025 року, звільнити від оподаткування ПДВ та ввізного мита операції з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів, що здійснюються за договорами купівлі-продажу, у яких стороною є Секретаріат Енергетичного Співтовариства, укладеними між постачальниками товарів та/або надавачами послуг та суб'єктами господарювання, що мають ліцензії на окремі види господарської діяльності на ринку електричної енергії (виробництво електричної енергії, передача електричної енергії, розподіл електричної енергії) та природного газу (транспортування, розподіл і постачання природного газу).

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини