Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Удосконалили алгоритм одержання Витягу щодо стану розрахунків — ДПС

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Луганській області нагадали, що в Електронному кабінеті удосконалено сервіс одержання платником Витягу щодо стану розрахунків, тобто документа, що підтверджує стан розрахунків платників з державним та місцевими бюджетами, а також цільовими фондами. Такий Витяг, нагадали в ДПС, формується автоматизовано з накладенням кваліфікованого електронного підпису керівника економічного аналізу територіального органу ДПС.

Так, з 01 травня 2024 року доступне отримання Витягу, починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів, платежів, а також ЄСВ.

Водночас розроблено окремий функціонал для платників, які мають податковий борг на день подання Запиту про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС стосовно розрахунку пені, яка буде нарахована у разі погашення такого боргу поточною датою.

Тож розглянемо покроковий алгоритм дій платника для отримання Витягу щодо стану розрахунків з державним та місцевими бюджетами, а також цільовими фондами

Крок 1

В приватній частині електронного кабінету у пункті меню «Заяви, запити для отримання інформації» створити «Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС» за формою «J/F1300207» наступним шляхом:

Для поля «період з «01» січня 20_року по « » 20_року» Запиту слід вибрати із переліку дати, місяця та року, за який платник бажає отримати «Витяг з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та сплати єдиного внеску». Важливо, що за кожний рік Запит подається окремо.

Для поля «Розрахувати суму пені у поточному бюджетному році» (пп. 129.1.1 та 129.1.3 ПКУ)***?» Запиту потрібно встановити позначки для розрахунку пені, якщо є податковий борг (крім єдиного внеску) та бажання визначити суму пені станом на наступний день від дня подання Запиту. Платник також може не встановлювати позначку для розрахунку пені. Важливо, що встановлення позначки неможливе, якщо у Запиті визначено період «минулі роки»;

Для поля «В розрізі платежів ? » Запиту необхідно встановити позначку для отримання інформації в розрізі всіх своїх платежів. Якщо платником не встановлена позначка, то він отримає узагальнену інформацію, без розрізу платежів;

Для поля «З підписом**** (станом на І число звітного місяця) ?» Запиту слід встановити позначки для отримання Витягу з кваліфікованим електронним підписом посадової особи контролюючого органу (далі КЕП). Разом з цим, встановлення позначки можливе, якщо у Запиті зазначено 1-ше число місяця будь-якого року. Якщо платник не встановить позначку, то отримає інформацію без КЕП.

Крок 2

Надіслати Запит за формою «J/F1300207» до органу ДПС за своїм основним місцем обліку.

Крок 3

Отримати Витяг за формою «J/F1400207».

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини