Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдину звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ за ІІ квартал слід подавати враховуючи зміни

Реклама

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області зауважили, що Мінфін наказом від 26.12.2023 р. № 720 змінив Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску.

Зокрема, уточнюють податківці, юридична особа подаючи Розрахунок за відокремлений підрозділ має зазначати дані про відокремлений підрозділ в рядку 033 (а не 032, як раніше) заголовної частини Розрахунку. Також автори відкоригували розділ 4 Порядку щодо заповнення додатків до Розрахунку.

Так, новим рядком 81 «Особи, які мають спеціальне звання Бюро економічної безпеки України» доповнили Додаток 1 до Порядку «Таблиця відповідності кодів категорій застрахованих осіб та кодів бази нарахування і розмірів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Водночас у Розділі 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб» додатка 2 до Порядку запровадили нові ознаки доходів фізичних осіб 210 (допомога по частковому безробіттю), 211 (компенсація за пошкоджену нерухомість під час війни) та внесли редакційні правки щодо ознак доходів фізичних осіб 111, 112, 156, 189, 193 відповідно до чинних норм податкового законодавства.

Наказ Мінфіну № 720 набрав чинності 16 лютого 2024 року. Тому всі зазначені зміни слід враховувати при поданні звітності за ІІ квартал 2024 року.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Радимо також прочитати:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини