Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові терміни перевірок щодо визначення суми ПДВ до відшкодування вже діють

Реклама

Автори Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» від 23.02.2024 р. № 3603-IX внесли зміни, направлені на вдосконалення взаємодії платників податків з контролюючими органами через засоби дистанційної комунікації, а також уточнення окремих положень податкового законодавства.

Закон № 3603-IX набрав чинності з 16.03.2024 року, деякі положення з 1 квітня, з 16 червня та положення, які набирають чинності 1 липня та 1 серпня 2024 року.

Так, з 01 липня 2024 року - скорочено терміни проведення перевірок щодо визначення суми ПДВ, яка підлягає бюджетному відшкодуванню. Зокрема відповідно до ст. 200 ПКУ встановлено нові терміни перевірок декларацій з ПДВ з заявленими сумами до бюджетного відшкодування (абз. 2 п. 200.10 та абз.1 п. 200.11 ПКУ):

  • камеральні перевірки - 20 днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку - за днем її фактичного подання;

  • документальні перевірки - 40 днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку - за днем її фактичного подання.

Про ці нововведення нагадали податківці Головного управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Також варто прочитати:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини