Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 липня змінено граничний розмір орендної плати за землю — ДПС

Реклама

Сьогодні, 1 липня 2024 року, набирає чинність Закон України IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей експорту окремих видів товарів у період дії воєнного стану» від 9.05.2024 р. № 3706-IX. Про це нагадали у пресслужбі Державної податкової служби України.

Цим законом п.288.5 ПКУ доповнили новим пп.288.5.6. Відтак розмір орендної плати слід встановлювати у договорі оренди, але річна сума платежу для акціонерного товариства, товариства з обмеженою відповідальністю, 100 % акцій (часток) у статутному капіталі якого належать державі, яке утворилося шляхом перетворення державного підприємства і є його правонаступником, за землі сільськогосподарського призначення, передані в оренду відповідно до ст. 1201 Земельного кодексу України, - не менше 12 % нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а якщо нормативну грошову оцінку земельної ділянки не проведено - не менше 12 % нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або області.

Водночас з ПКУ виключили п. 288.6 ПКУ, відповідно до якого плата за суборенду земельних ділянок не могла перевищувати орендної плати.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Варто прочитати також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини