Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи є обмеження щодо ЗЕД-контрактів з нерезидентами ЄС на постачання українських товарів до країн ЄС із наданням сертифікатів EUR.1

2 липня 2024, 14:15
49
0
Автор:
Реклама

ДМСУ з метою забезпечення єдиного підходу та уникнення неоднозначного трактування при видачі митними органами України сертифікатів з перевезення товару EUR.1 на експорт товарів до країн ЄС відповідно до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони (далі - Угода) на підставі зовнішньоекономічних договорів (контрактів), укладених з нерезидентами третіх країн, видала лист від 04.06.2024 р. № 15/15-03-02/7/3017, в якому, зокрема, йшла мова про таке.

Відповідно до статті 1 Протоколу I з метою імплементації Угоди застосовуються Доповнення I (далі - Доповнення I) і відповідні положення Доповнення II до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження (далі - Конвенція). Усі посилання на "відповідну угоду" в Доповненні I й у відповідних положеннях Доповнення II до Конвенції тлумачаться у значенні цієї Угоди.

Статтею 15 Доповнення I до Конвенції встановлено, що товари, які походять з однієї зі Сторін, при ввезенні до іншої Сторони підпадають під дію положень цієї Угоди за умови подання одного з документів, що підтверджують походження, зокрема сертифіката з перевезення товару EUR.1.

Крім того, згідно зі статтею 12 Доповнення I до Конвенції преференційний режим, передбачений цією Угодою, застосовуються лише до товарів, які виконують умови цієї Конвенції, транспортованих безпосередньо між або через територію Договірних Сторін, в яких застосовується кумуляція відповідно до Статті 3.

Враховуючи викладене вище, Угода та Конвенція не містять обмежень щодо укладення зовнішньоекономічного договору (контракту) з третіми країнами (нерезидентами ЄС) на постачання товарів українського походження до країн ЄС із наданням сертифікатів EUR.1, виданих митними органами України.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Експорт послуг у період воєнного стану: особливості валютного нагляду».

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини