Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За яких умов резидент Дія Сіті може обрати третю групу єдиного податку

3 липня 2024, 16:45
58
0
Автор:
Реклама

Платники єдиного податку зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, у разі набуття платником податку статусу резидента Дія Сіті - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому платник податку набув статус резидента Дія Сіті. Про це нагадали посадовці ГУ ДПС у Житомирській області.

Контролери відзначили, що до реєстру Дія Сіті вносяться, зокрема, такі відомості:

  • дата набуття юридичною особою статусу резидента Дія Сіті;

  • відомості про дату та підставу втрати юридичною особою статусу резидента Дія Сіті.

Слід зазначити, що підстави за яких втрачається статусу резидента Дія Сіті визначені ст. 9 Закону № 1667.

Зокрема, у разі отримання від резидента Дія Сіті заяви про припинення статусу резидента Дія Сіті відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 9 Закону № 1667 центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері цифрової економіки приймає рішення про втрату статусу резидента Дія Сіті.

Враховуючи зазначене, юридична особа, яка є резидентом Дія Сіті та платником податку на прибуток підприємств на загальних підставах, може обрати третю групу платника єдиного податку за умови втрати статусу резидента Дія Сіті та дотримання вимог, встановлених главою 1 розд. XIV ПКУ.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Чи повинен резидент Дія Сіті вести військовий облік».

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини