Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроєкт про збільшення акцизів на пальне схвалено Комітетом

Реклама

Комітет схвалив до другого читання законопроєкт № №11256-2 про підвищення акцизів на пальне. Очікується, що закон набуде чинності з 1 вересня 2024 року. Нагадаємо, що у першому читанні законопроєкт Рада проголосувала ще 4 червня.

Законопроєкт № 11256-2 передбачає поетапне підвищення акцизів на різні види пального до 1 січня 2028 року. На кінцевому етапі акциз на бензин становитиме 359 євро за 1000 л, на дизельне пальне - 330 євро за 1000 л.

Цілями прийняття альтернативного проєкту закону, за словами народного депутата, голови комітету Данила Гетманцева, є приведення законодавства України до норм законодавства Європейського союзу задля виконання Угоди про асоціацію, з метою встановлення на рівні національного законодавства ідентичних ставок акцизного податку, передбачених Директивою #2003/96/ЄС.

Наразі, зауважив народний депутат, заступник голови комітету Ярослав Железняк, лишили версію документу, підготовлену Кабміном до першого читання. Зокрема, повернули підвищення оподаткування акцизів на скраплений газ - «тільки з 2028 року не 277 євро, а 250 євро».

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини