Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як вносити зміни до облікових даних юрособи — ДПС

Реклама

Підставами для внесення змін до облікових даних платників податків відповідно до п. 66.1 ПКУ є, зокрема:

  • інформація органів державної реєстрації;

  • документально підтверджена інформація, що надається платниками податків. Про це повідомили податківці Кременчуцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області.

Платники податків - юридичні особи та відокремлені підрозділи юросіб зобов'язані подати відомості стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юрособи, відокремлених підрозділів юрособи до контролюючого органу у 10-денний строк з дня взяття на облік чи виникнення змін у облікових даних платників податків. Для цього потрібно подати заяву за формою № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку».

При подані такої заяви заповнюють розділи 1, 2, 4 та 10. При цьому інформацію про засновників не подають.

Відомості стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юрособи, контролери також оновлюють у Єдиному банку даних юридичних осіб на підставі реєстраційної заяви платника ПДВ (про реєстрацію, перереєстрацію або внесення змін), якщо така реєстраційна заява була подана в один із способів, визначених п. 183.7 розд. V ПКУ, та задоволена контролюючим органом. У такому випадку платника податків звільняють від подання до ДПС заяви за формою № 1-ОПП у зв'язку із зміною відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юрособи.

Наразі заяву за формою № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» можна подати і в електронній формі.

Отже, стосовно юросіб та їх відокремлених підрозділів, відомості про яких містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань:

  • інформація про призначення або зміну керівника/тимчасово виконуючого обов'язки керівника, зміну місцезнаходження тощо, оновлюється в контролюючих органах на підставі відомостей, отриманих від державного реєстратора, в порядку, визначеному Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» від 15.03.2003 р. № 755-IV;

  • інформація про головного бухгалтера оновлюється на підставі заяви за формою № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» або реєстраційної заяви платника ПДВ, якщо така реєстраційна заява була подана в один із способів, визначених п. 183.7 розд. V ПКУ, та задоволена контролюючим органом.

Зміни підхід щодо інформаційної безпеки у своїй компанії. Комплексно відстежуй всю необхідну інформацію в одному продукті LIGA360. Замов презентацію сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини