Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи вважається прощення дебіторської заборгованості фактом безоплатно наданих послуг — ДПС для резидентів Дія Сіті

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Львівській області інформують, що до об'єкта оподаткування резидента Дія Сіті, платника податку на особливих умовах, сума наданої резиденту/нерезиденту поворотної/безповоротної фінансової допомоги, (у т. ч. вартість безоплатно наданого майна (робіт, послуг) включається в сумі, визначеній за правилами, встановленими пп. 135.2.1.7, 135.2.1.8, 135.2.1.81 ПКУ.

Операції резидента Дія Сіті з виплати коштів та/або передачі майна (робіт, послуг) на користь осіб, які не є резидентами Дія Сіті, у рахунок погашення зобов'язань, що виникли в період до переходу на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах, підлягають оподаткуванню за правилами, передбаченими п. 135.2, п. 137.10 та п. 141.91 ПКУ.

Суми заборгованості за товари (роботи, послуги), поставлені резидентом Дія Сіті під час перебування на загальній системі оподаткування нерезиденту, що була прощена таким резидентом Дія Сіті - платником податку під час перебування на особливих умовах, включається до бази оподаткування податком для резидента Дія Сіті. При цьому сума прощеного боргу нерезиденту також підлягає оподаткуванню податком на прибуток як дохід нерезидента відповідно до вимог пп. 141.4.2 ПКУ.

Хочете аналізувати законодавство глибше? Побачте повний контекст до кожного НПА - з новою LIGA360! До кожного документи знайдуться пов?язані закони, судова практика та аналітика. Залиште заявку на презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини