Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ПКУ – зміни щодо податкового адміністрування під час воєнного стану

25 липня 2024, 09:15
1984
0
Автор:
Реклама

Ми вже розповідали про Закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства (законопроєкт №11084). І ось - він підписаний Президентом. Про це повідомив Данило Гетманцев, глава фінансового комітету парламенту.

Нардеп нагадав, що Закон від 18.06.2024 року №3813-IX передбачає запровадження Переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, які користуватимуться низкою переваг у податковому адмініструванні під час воєнного стану. До цього Переліку включатимуться юридичні особи та фізичні особи-підприємці, резиденти Дія.Сіty, які відповідають низці вимог та критеріїв з урахуванням системи оподаткування (зокрема, вимоги до рівня сплати податків, вимоги до рівня нарахування заробітної плати тощо). Включені до Переліку отримуватимуть такі переваги:

  • мораторій на документальні перевірки, крім деяких видів;

  • скорочення строків камеральної та документальної перевірок у цілях бюджетного відшкодування;

  • скорочення строків надання індивідуальних податкових консультацій;

  • за платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким платник зможе взаємодіяти зокрема із використанням засобів дистанційного зв'язку, у тому числі у режимі відеоконференції.

«Вкотре наголошую, що держава та білий бізнес є абсолютними союзниками у боротьбі з тіньовиками та корупціонерами. Саме по цій межі протистояння ми разом ефективно подолаємо тінь, а головне корупцію. Ми повинні пройти шлях подолання разом, крок за кроком. Це і є головною метою закону про Клуб Білого Бізнесу», - написав Гетманцев.

Нова LIGA360 змінює все! Підсвічуємо важливі законодавчі нововведення щодо бухобліку та оподаткування. Замов персональну презентацію менеджера для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини