Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно заброньованим працівникам підприємства проходити ВЛК

25 липня 2024, 10:20
12403
0
Автор:
Реклама

Військовозобов'язаним громадянам, яких забронювали від мобілізації, не потрібно проходити військово-лікарську комісію. Про це заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач повідомила в ефірі телемарафону. «Стосовно ВЛК, то згідно з чинним законодавством заброньованим не потрібно проходити ВЛК. Такі норми законодавства вже вступили в силу», - сказала посадовиця.

Ткач наголосила, що ВЛК не потрібно проходити до того часу, доки діє бронь. Водночас для подачі документів на бронювання також не потрібно проходити ВЛК.

Вона також повідомила, що за перший тиждень, відколи запрацювало електронне бронювання працівників через "Дію", у такий спосіб заброньовано було 50 тисяч осіб-працівників критично-важливих підприємств, підприємств, що надають товари та послуги Силам оборони. Списки на бронювання співробітників, які подані керівником підприємства через "Дію", опрацьовуються швидко. Результати бронювання можна побачити в середньому вже за 15 хвилин після подання заявки. По кожному співробітнику висвічується статус - або заброньовано, або ні. Якщо статус "Ні", то вказується чітка причина, чому не вдалося забронювати.

За словами Валерії Ткач, підстави для відмови у бронюванні це: особа не перебуває у трудових відносинах з підприємством, тобто не працевлаштована; особа вже заброньована; якщо у особи є наявна відстрочка; відсутність особи в реєстрі військовозобов'язаних і якщо особа є призовником - її не можна забронювати. "Насправді відмов не так багато", - запевнила вона.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини