Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна перенести право на податкову знижку на наступний звітний період

Реклама

Податкова знижка для фізосіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшити його загальний річний оподатковуваний дохід, який одержаний за наслідками такого звітного року у вигляді зарплати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених ПКУ (пп. 14.1.170 ПКУ). Про це нагадали податківці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

Також вони зауважили, що за наслідками 2023 року платники мають право отримати податкову знижку по 31 грудня 2024 року (включно).

Причому, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься (пп. 166.4.3 ПКУ).

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини