Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки повністю переводить отримання ліцензій експортерами в електронний формат

Реклама

На сайті Мінекономіки розмістили інформацію про те, що українські експортери отримуватимуть ліцензії в електронній формі. Це передбачено змінами до наказу Мінекономіки «Про порядок ліцензування експорту товарів» від 09.09.2009 р. № 991 і є частиною реформи дерегуляції.

У Міністерстві повідомили, що зміни до наказу «Про порядок ліцензування експорту товарів» передбачають:

  • подання документів та отримання ліцензії в електронній формі. При цьому підприємці можуть за бажанням подавати документи у паперовому вигляді.

  • скорочення переліку документів, які необхідно подати для отримання ліцензії.

Також оновили форму заявки на видачу ліцензії, форму ліцензії, інструкції про їх заповнення та положення про порядок ліцензування.

Відтак, щоб отримати ліцензії на експорт товарів з України підприємцям, що обрали електронну форму подачі документів, необхідно лише перейти у розділ «Зовнішньоекономічна діяльність» на Єдиний державний вебпортал електронних послуг за посиланням https://my.gov.ua/info/service/2817/details.

У власному електронному кабінеті на вебпорталі підприємець має подати в електронному вигляді пакет необхідних документів. Після їх розгляду у встановлені терміни, та в разі ухвалення позитивного рішення ліцензія в електронному вигляді з'явиться в кабінеті заявника.

Також передбачено можливість подати документи в паперовій формі та отримати відповідь на електронну пошту. Для цього підприємець на етапі подання документів повинен надати адресу пошти та вказати, що хоче отримати відповідь саме таким чином.

У Мінекономіки також зазначили, що на час дії воєнного стану видавати ліцензії на експорт та імпорт товарів будуть безоплатно. Отже, лист-звернення щодо оформлення ліцензії не потребує додавання гарантії сплати державного збору за її видачу.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини