Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробнича практика: чи подавати повідомлення до ДПС про прийняття учня

Реклама

Заклади освіти укладають договори із підприємствами, установами та організаціями для проходження виробничої практики слухачами професійно-технічних закладів (далі - ПТНЗ).

Виконану учнями роботу під час виробничої практики підприємства оплачують відповідно до укладених договорів про навчально-виробничу практику.

Ці кошти перераховують на розрахунковий рахунок ПТНЗ, а ПТНЗ виплачують учням 50 % зарплати за проходження виробничої практики. Інші 50 % зарплати, нарахованої за час виробничої практики учням ПТНЗ, використовує навчальний заклад.

Тому, відмітили у Південно-Західному міжрегіональному управлінні Держпраці, трудові відносини із учнями ПТНЗ під час виробничої практики не виникають, трудові договори не укладаються, повідомлення про прийняття працівника на роботу до органів ДПС подавати не потрібно.

Перевірте ризики сторін при підписанні угоди! Нова LIGA360 містить найповніше досьє компаній та допоможе перевірити: 29 ризик-факторів, санкційність, наявність боргів, фінансовий стан, репутацію в медіа тощо. Замовте презентацію комплексного рішення LIGA360 для контролю інформаційних ризиків і ухвалення рішень, та відкрийте більше можливостей.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини