Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширили програму єРобота для аграріїв, виноробів — Денис Шмигаль

Реклама

Однією з ключових галузей української економіки є аграрний сектор.

Держава сьогодні підтримує аграріїв за трьома ключовими напрямками. Перший - це фінансові програми: гранти, компенсації та пільгові кредити. Другий - це допомога з логістикою. Третій - це гуманітарне розмінування. Про це зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 2 серпня.

«У межах програми єРобота ми запустили гранти на створення нових садів та теплиць. Вже виплачено майже 1 млрд грн таких грантів. Посаджено 2,7 тисячі гектарів нових садів. Закладено 70 гектарів нових теплиць», - зауважив Денис Шмигаль.

Кабмін ухвалив рішення про посилення роботи програми. Розширили перелік регіонів для посадки черешні, персика та абрикоса. Додали можливість виноробам скористатися грантами, аби вони могли висаджувати власні виноградники. Одночасно приберуть умову при висадці виноградників встановлювати системи зрошення.

Ще один ключовий механізм підтримки аграріїв, за словами Прем'єр-міністра, це пільгові кредити. Цього року за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» надано 26,5 млрд грн позик для більш ніж 5,6 тисячі аграріїв.

«Ми також запровадили окрему субсидію для фермерів на деокупованих територіях. Виплачуємо 8 тисяч гривень на 1 гектар обробленої землі. Важлива програма, яка повертає робочі місця та податки в громади, де велися бойові дії. 800 млн грн дотації цього року буде виплачено аграріям, які утримують худобу. Це 14 тисяч господарств. Допомагаємо малим та середнім фермерам, аби розвивати перспективну галузь тваринництва», - зазначив Прем'єр-міністр.

Щоб підтримати невеликі господарства передбачили також окрему субсидія. Як відзначив Денис Шмигаль, малі фермери зможуть отримувати 4 тисячі грн на 1 гектар угідь, де вони працюють. У бюджеті на цю програму передбачено 1,2 млрд грн. Перша хвиля заявок вже минула, і за нею будуть нараховані виплати для майже 3,5 тисячі агровиробників.

Нова LIGA360 - нові фішки для роботи із законодавством:

· Всі види джерел, щоб оцінити контекст: НПА, аналітика, судова практика, новини, реєстри та ін.

· Інноваційні інструменти аналізу: зворотні зв'язки документів 2.0, графічні зв'язки документів, смарт-фільтри та моніторинг надходжень.

Побачте всі переваги в дії, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини