Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як роботодавець та працівник обмінюються документами під час війни

5 серпня 2024, 17:25
493
0
Автор:
Реклама

У період дії воєнного стану роботодавець самостійно визначає порядок організації діловодства з питань трудових відносин, оформлення й ведення трудових книжок та архівного зберігання відповідних документів у районах активних бойових дій. Головною умовою є забезпечення ведення достовірного обліку виконуваної працівником роботи та обліку витрат на оплату праці. Це вимога норми статті 7 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Згадана стаття дозволяє сторонам трудового договору домовитися про альтернативні способи створення, пересилання й зберігання наказів роботодавця, повідомлень та інших документів з питань трудових відносин та про будь-який інший доступний спосіб електронної комунікації, обраний за згодою між роботодавцем та працівником. Це можуть бути електронна пошта, месенджери тощо, пояснює Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини