Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як кадровику повідомити ПФУ про працівника, якого ще нема в Реєстрі застрахованих осіб

7 серпня 2024, 10:05
553
0
Автор:
Реклама

Як кадровику підприємства виконати вимогу щодо подання інформації про працевлаштування працівника на наступний день після його прийняття, якщо це молодий спеціаліст й інформація про нього відсутня в Реєстрі застрахованих осіб? У разі працевлаштування нового працівника, роботодавець ще до початку роботи повинен подати до територіального органу Державної податкової служби за місцем обліку як платника єдиного внеску повідомлення про прийняття працівника на роботу або про укладення гіг-контракту.

У такому випадку на момент подання відомостей про трудові відносини відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.06.2024 р. № 650 “Деякі питання бронювання військовозобов'язаних під час воєнного стану” через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України інформація про працівника вже буде наявна в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, тобто подати дані у визначені законодавством строки ви зможете, пояснює ПФУ.

Підсилюй роботу бухгалтера використанням комплексної інформації. Нова LIGA360 - аналітика, роз'яснення, відповіді на питання, законодавча, судова, реєстрова та договірна інформація в єдиному рішенні. Замов презентацію прямо зараз.

Ч

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини