Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як підприємствам для бронювання своїх працівників подати дані до ПФУ – алгоритм

31 липня 2024, 08:50
1545
0
Автор:
Реклама

Ми вже розповідали, що підприємствам, установам та організаціям, які є критично важливими та працівники яких підлягають бронюванню, відомості про трудові відносини з працівниками, що мали місце в період з 08.06.2024 року по теперішній час, можна подати через вебпортал Пенсійного фонду України.

Такі відомості подаються не пізніше ніж протягом наступного дня на роботу в електронній формі з обов'язковим накладенням електронного підпису у разі:

  • прийняття працівника на роботу;

  • переміщення його з одного структурного підрозділу до іншого або переведення на іншу постійну посаду або роботу;

  • звільнення;

  • поновлення на роботі;

  • тимчасового припинення/відновлення дії трудового договору.

Відомості про трудові відносини з працівниками, що мали місце в період з 08.06.2024 року по теперішній час, роботодавці можуть подати до завершення апробації запровадженого на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду в кабінеті страхувальника нового сервісу, а саме до 01.08.2024 року. Після 1 серпня можна буде подати лише відомості про рух кадрів, які відбулись не пізніше, ніж протягом наступного дня після настання відповідної події.

Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області зазначає, що ПФУ не має повноважень визначати перелік страхувальників, яким необхідно подавати оперативні дані щодо руху кадрів.

Алгоритм подання ПФУ відомостей про зміни у трудових відносинах

1) Зайдіть на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Натисніть кнопку “Вхід”, ідентифікуйте себе як юридичну особу, підтвердьте вхід за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та паролю до нього і натисніть кнопку “Увійти”.

2) В особистому кабінеті страхувальника (в меню зліва) зайдіть у розділ “Комунікації з ПФУ” та оберіть опцію “Відомості про трудові відносини (оперативне подання інформації)”.

3) У спливаючому вікні “Відомості про трудові відносини (оперативне подання інформації)” з наданого переліку оберіть опцію “Повідомлення про зміни в трудових відносинах (Подати відомості по особі)”.

4) У відкритому полі «Визначте параметри пошуку» обрати опцію «Подати повідомлення»

5) У полі повідомлення внесіть необхідні дані про особу (обов'язкові поля позначені зірочкою - *) та натисніть кнопку “Додати запис”.

5) У вікні “Запис про трудову діяльність” заповніть тип події, атрибут події, дату події та внесіть реквізити документа-підстави. Натисніть “Зберегти”.

7) Перевірте дані сформованого повідомлення та натисніть кнопку “Підписати та відправити в ПФУ”.

Підсилюй роботу бухгалтера використанням комплексної інформації. Нова LIGA360 - аналітика, роз'яснення, відповіді на питання, законодавча, судова, реєстрова та договірна інформація в єдиному рішенні. Замов презентацію прямо зараз.

Читайте також «Нові правила бронювання-2024 від А до Я: аналізуємо постанову КМУ №650 ».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини