Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Строки притягнення до адмінвідповідальності за порушення проведення готівкових розрахунків — ДПС

Реклама

За порушення законів з питань оподаткування та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, застосовується адміністративна відповідальність (п. 111.1 ПКУ). Про це повідомлили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

У ч. 1 ст. 38 КУАП законотворці прописали, що адміністративне стягнення може бути накладено не пізніше як через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніше як через два місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначених у ч. 7 ст. 38 КУАП, та за винятком випадків, коли справи про адміністративні правопорушення відповідно до КУАП підвідомчі суду (судді).

При закритті кримінального провадження, але за наявності в діях порушника ознак адміністративного правопорушення, адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через місяць з дня прийняття рішення про закриття кримінального провадження (ч. 8 ст. 38 КУАП).

Отже, за порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги) адміністративне стягнення податківці можуть накласти на посадових осіб юрособи та ФОПів не пізніше ніж через два місяці з дня вчинення правопорушення, а в разі триваючого правопорушення - два місяці з дня його виявлення.

При відмові в порушенні кримінальної справи або її закритті адміністративне стягнення може бути накладено не пізніше ніж через місяць з дня прийняття рішення про відмову в порушенні кримінальної справи або її закриття.

Практичні матеріали із чіткими послідовностями дій: Мистецтво оборони, Алгоритми дій, База податкових знань. Замовте презентацію комплексного рішення LIGA360 для контролю інформаційних ризиків і ухвалення рішень, та відкрийте більше можливостей.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини