Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відкрили доступ до Ліцензійного реєстру перевізників

Реклама

Мінінфраструктури у співпраці з Державною службою України з безпеки на транспорті 12 серпня оприлюднили дані Ліцензійного реєстру перевізників на Єдиному державному порталі відкритих даних data.gov.ua. Це перший набір даних з відкритим API, розпорядником яких є Укртрансбезпека. Повідомлення про це розмістили на сайті Урядового порталу.

Реєстр містить список підприємств із чинними ліцензіями на перевезення пасажирів, небезпечних вантажів чи відходів, а також міжнародні перевезення пасажирів та вантажів автомобільним транспортом.

У Ліцензійному реєстрі можна знайти:

  • назву та код ЄДРПОУ перевізника;

  • рік, за який видано дозвіл;

  • дату та час видавання дозволу, його реквізити.

Доступ до цих даних дозволяє глибше аналізувати ситуацію з виданими та анульованими ліцензіями, знижувати частку недобросовісних перевізників на ринку.

Для бізнесу така інформація дозволять більш ефективно планувати свою діяльність і виявляти нові ринкові можливості. Також, за допомогою цих даних є можливість знаходити ліцензованих перевізників у певному регіоні, перевіряти, хто має чинні ліцензії, стежити за новими ліцензіями та анулюванням старих, аналізувати ринок перевезень і його тенденції.

Водночас дані реєстру можуть використовувати онлайн платформи для створення сервісів з пошуку виконавців, перевірки ліцензій і легальності транспорту, поєднуючи їх з іншими реєстрами, як-от реєстром міжнародних маршрутів.

Цей крок підвищує прозорість та доступність інформації для громадськості, забезпечує вільний доступ до важливих даних, що стосуються ліцензійної діяльності в Україні.

Найповніше досьє контрагентів - в новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини