Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бронювання 100% працівників – перелік підприємств пропонують розширити

14 серпня 2024, 08:56
2162
0
Автор:
Реклама

Федерація роботодавців України закликала Мінекономіки ініціювати перегляд положень Порядку бронювання військовозобов'язаних під час воєнного стану. На думку ФРУ, одним з принципових важелів, які допоможуть зберегти велике промислове виробництво, розташоване у прифронтових зонах, а отже і в цілому зберегти внесок цього виробництва в національну економіку України, є розширення переліку підприємств, до яких не застосовуються обмеження щодо кількості військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню, підприємствами, що знаходяться у прифронтових територіях.

У силу свого розташування, ці території є мішенню для постійних обстрілів ворогом. Саме тому населення з населених пунктів, розташованих в таких зонах, невпинно скорочується з кожним днем. Разом з тим, в цих зонах розташовані десятки українських підприємств, які об'єктивно не можуть бути релоковані у будь-яке інше місце України через свої глобальні розміри та фізично непорушне устаткування і обладнання. І ці підприємства продовжують працювати та сплачувати податки до бюджетів усіх рівнів України, забезпечуючи тисячі робочих місць та підтримуючи не лише працівників та членів їх сімей, а й забезпечуючи регіони присутності соціально-економічною стабільністю, а Сили оборони України необхідною підтримкою та допомогою, кажуть у Федерації.

Діяльність підприємств у прифронтових регіонах з кожним днем наближається до критичної межі, коли компанії будуть змушені припинити свою роботу через фактичний брак кадрів. При цьому, заміщення чоловіків жінками у значній кількості компаній є вкрай ускладнено через специфіку роботи, наприклад, гірничо-металургійного комплексу та машинобудівної галузі. Вихід з цієї ситуації у ФРУ бачать у наданні відповідним підприємствам права на бронювання 100% працівників.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини