Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник у відпустці без збереження зарплати: чи може він сплатити за цей період страхові внески

Реклама

Якщо роботодавець не сплачував за працівника страхові внески за попередні кілька місяців, то цей період до страхового стажу зараховано не буде.

На сайті ПФУ розмістили інформацію, що починаючи з цього місяця, сплачувати добровільні пенсійні внески через вебпортал електронних послуг ПФУ за спрощеним механізмом працівник може самостійно. При цьому сума сплачених страхових внесків буде врахована за місяць, у якому кошти надійдуть на рахунок Фонду.

При сплаті добровільного внеску в місяці, коли особа не має заробітку, така особа набуде страхового стажу.

Для того щоб до страхового стажу було зараховано один повний місяць, сума добровільного внеску повинна бути не меншою від розміру мінімального страхового внеску, що визначається як 22% розміру мінімальної зарплати. З 1 квітня 2024 року - це 1 760 грн (22% х 8 000 грн, де 8 000 грн - розмір мінімальної зарплати).

Кожен працівник може продовжувати сплачувати добровільний внесок і тоді, коли отримуватиме зарплату. У такому разі сплата добровільного внеску збільшить заробіток для майбутньої пенсії.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини