Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обмін даними про доходи з іншими державами – з 30 вересня у частини біженців виникнуть проблеми

16 серпня 2024, 08:05
3879
0
Автор:
Реклама

Із 30 вересня Україна приєднається до міжнародної системи обміну фінансовою інформацією. 120 країн отримають доступ до даних української фінансової системи - інформації про банківські рахунки, інвестиції доходи від оренди та продажу нерухомості. Це може призвести до фінансової перевірки українських біженців за кордоном і тим, хто приховує свої прибутки чи майно в Україні, держави, що їх прихистили, можуть переглянути соціальні виплати чи виписати суттєві штрафи. Детальніше про це розповів Михайло Цимбалюк, перший заступник голови парламентського Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Він пояснив, що приєднання до системи обміну фінансовою інформацією - вимога наших міжнародних партнерів. Нардеп визнав, що насправді будуть певні проблеми в деяких категорій громадян, які сьогодні отримали прихисток у багатьох європейських і не тільки європейських держав Але це буде залежати від кожної країни окремо і навіть від місцевої влади, де знаходяться громадяни України і отримують допомогу як переселенці або в залежності від їхнього статусу.

Пенсіонерів це торкнеться менше, більше це може торкнутися наприклад жінок, які отримують аліменти на діток і не показують це в тих місцях, де вони отримують допомогу в іноземній державі, де вони тимчасово перебувають. "Якщо громадянин/громадянка вказали, що вони отримують в Україні таку допомогу, то це одна історія, якщо не вказали, а була така вимог, то це може тягнути накладання штрафів. Це стосуватиметься більше категорії працездатних громадян, які тим чи іншим чином укривають від місцевої влади, в якої вони получають допомогу, саме цю, ту чи іншу інформацію. Я думаю, що масового такого скасування не буде і накладання штрафів, але дехто з громадян може мати певні незручності а інколи навіть проблеми. Бо в залежності від держави там можуть накладати і санкційні штрафи, якщо громадянин/громадянка вказали неправильну інформацію. Я думаю, що пенсіонери тут захищені, за винятком тих, які насправді в Україні мають додаткові доходи, тобто здають в оренду майно і на їхні банківські рахунки поступово постійно поступають ті чи інші кошти в вигляді доходів", - сказав Цимбалюк.

"Для всіх інших можуть виникнути проблеми. Через те поки є ще час громадяни можуть звернутися в муніципалітети до органів місцевої влади в залежності від країни перебування і можуть поточнити ту чи іншу дані, щоби ще вчасно внести зміни в інформацію, яку вони надавали раніше", - додав нардеп.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією, і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Читайте також:

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини