Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 жовтня – нові звіти про виробництво й обіг алкоголю та тютюнових виробів

15 серпня 2024, 17:00
487
0
Автор:
Реклама

Наказом Міністерства фінансів України від 18.06.2024 р. № 296, який набере чинності 1 жовтня цього року, затверджено нові форми звітів щодо обсягів виробництва та обігу (у тому числі імпорту та експорту) спирту (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Форма № 1-ВП «Звіт про обсяги виробництва та обігу (у тому числі імпорту та експорту) спирту (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах» подається:

- виробниками спирту етилового (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та здійснюють таку діяльність та/або експорт, імпорт зазначеної продукції/товару - щомісяця, до 10 числа наступного місяця;

- малими виробництвами дистилятів - щокварталу, не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом;

- малими виробництвами виноробної продукції - не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним роком.

Форма № 1-ОП «Звіт про обсяги обігу (у тому числі імпорту та експорту) спирту (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах» буде подаватися суб'єктами господарювання (крім виробників), що здійснюють оптову торгівлю спиртом (у тому числі біоетанолом), спиртовими дистилятами, алкогольними напоями і тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та здійснюють таку діяльність та/або експорт, імпорт зазначеної продукції - щомісяця, до 10 числа наступного місяця.

Відповідно 1 жовтня втратять чинність форми звітів, що були затверджені наказом Міністерства фінансів України від 11 лютого 2016 року № 49, пояснює ДПС.

Підсилюй роботу бухгалтера використанням комплексної інформації. Консультаційні, аналітичні та довідкові статті для різних бізнес-ситуацій - у новій LIGA360. Замов персональну презентацію менеджера.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини