Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Онлайн-сервіси торгівлі, таксі та оренди будуть повідомляти ДПС про доходи користувачів – Мінфін

19 серпня 2024, 10:05
478
0
Автор:
Реклама

В Україні планується встановлення обов'язку для операторів цифрових платформ, таких як онлайн-сервіси, що пропонують послуги таксі, оренди нерухомості, маркет-плейси та застосунки для продажу товарів і надання послуг, здійснювати збір певної інформації про користувачів таких цифрових ресурсів та щорічно подавати до Державної податкової служби України звіт про доходи, які вони отримують від здійснення визначених видів діяльності.

Заступниця міністра фінансів Світлана Воробей обговорила з представниками компаній - операторів цифрових платформ концепцію запровадження в Україні звітності про доходи, отримані фізичними та юридичними особами, які використовують такі платформи для продажу своїх товарів або надання послуг.

“Запровадження звітності операторів цифрових платформ сприятиме гармонізації національного податкового законодавства з правом Європейського Союзу та підвищенню податкової культури платників податків”, - зазначила Світлана Воробей.

Мінфін спільно з Програмою Європейського Союзу з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM) здійснює підготовчі заходи для долучення України до міжнародного автоматичного обміну інформацією про доходи, отримані через цифрові платформи. В подальшому ДПС надсилатиме звіти про доходи підзвітних продавців-нерезидентів компетентним органам юрисдикцій-партнерів, що є сторонами Багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про доходи, отримані через цифрові платформи.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією, і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини