Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чим ризикують платники податків, які не подали або подали несвоєчасно податкову звітність

Реклама

Порушення податкового законодавства та порушення вимог, встановлених іншим законодавством, дотримання якого контролюють податківці, тягне за собою відповідальність, передбачену ПКУ та іншими законами України (п. 109.2 ПКУ). Про це нагадали податківці Головного управління ДПС в Одеській області.

Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачено п. 120.1 ПКУ. Законотворці зазначили, що неподання (крім випадків, якщо податкова декларація не подається відповідно до п. 49.2 ПКУ) або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, які мають нараховувати і сплачувати податки та збори, платежі, контроль за сплатою яких покладено на контролерів, податкової звітності, обов'язок подання якої до ДПС передбачено ПКУ, карається штрафами.

Отже, за неподання або несвоєчасне подання платником податків податкової звітності передбачені фінансові санкції, а саме:

  • в розмірі 340 грн, за кожне неподання (несвоєчасне подання) декларації (розрахунку);

  • в розмірі 1020 грн при повторному порушенні за несвоєчасне подання податкової декларації (розрахунку) платником податків незалежно від виду податку, за яке до такого платника протягом року вже було застосовано штраф за неподання/несвоєчасне подання податкової декларації (розрахунку) та у період до одного року винесено податкове повідомлення-рішення.

Хочете аналізувати законодавство глибше? Побачте повний контекст до кожного НПА - з новою LIGA360! До кожного документи знайдуться пов'язані закони, судова практика та аналітика. Залиште заявку на презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини