Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли зареєструють зупинені ПН/РК, після набрання законної сили рішенням суду щодо такої реєстрації

21 серпня 2024, 14:16
293
0
Автор:
Реклама

З питань реєстрації ПН/РК в ЄРПН після набрання законної сили рішенням суду слід звертатись письмово до ДПС. На цьому наголосили фахівці ДПС в роз'ясненні в категорії 101.18 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

За словами контролерів, ПН/РК до податкових накладних, реєстрацію яких було зупинено будуть зареєстровані у день набрання рішенням суду законної сили про реєстрацію ПН/РК (у разі надходження до ДПС відповідного рішення) тією датою, за якою їх було надіслано до ДПС за умови достатньої реєстраційної суми визначеної п. 200 прим. 1.3 ПКУ.

При цьому якщо на дату набрання чинності рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН недостатньо реєстраційної суми (визначеної п. 200 прим. 1.3 ПКУ), то така реєстрація відбувається за рахунок SПеревищ, зменшеного на суму задекларованих до сплати податкових зобов'язань за періоди починаючи з 01 липня 2015 року (включаючи податкові зобов'язання, які були сплачені платником податку, та податкові зобов'язання, які не були сплачені платником податку) та збільшеного на значення показника SПопРах, за умови, що сума ПДВ, вказана в незареєстрованих ПН/РК в повному складі включена до складу податкових зобов'язань податкової декларації за відповідний період та платником сплачено всі задекларовані зобов'язання з ПДВ до бюджету.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Покупець зареєструвався платником ПДВ і не повідомив продавця: алгоритм виправлення ситуації»

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини