Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які штрафи передбачено за неподання контролюючою особою Звіту про КІК — ДПС

Реклама

У Головному управлінні ДПС в Одеській області розповіли, що вимоги щодо складання та подання Звіту про контрольовані іноземні компанії (далі - Звіт про КІК) встановлені п. 392.5. розд. I ПКУ.

Так у пп. 392.5.2 ПКУ передбачено, що фізособи - контролюючі особи подають Звіт про КІК контролерам одночасно з річною декларацією про майновий стан і доходи за відповідний календарний рік в електронній формі. При цьому такі платники повинні дотримуватись вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» від 22.05.2003 р. № 851-IV та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги» від 05.10.2017 р. № 2155-VIII.

У абз. 1 п. 120.7 ПКУ прописано, що неподання контролюючою особою Звіту про КІК - тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня звітного року.

При цьому у з абз. 2 п. 120.7 ПКУ автори зазначили, що несвоєчасне подання контролюючою особою Звіту - тягне за собою накладення штрафу в розмірі одного розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи за кожен календарний день неподання, але не більше 50 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня податкового року.

Важливо, що сплата штрафів не звільняє платника податку від обов'язку подання Звіту про КІК та підтверджувальних документів, передбачених ст. 392 ПКУ (абз. 6 п. 120.7 ПКУ).

У абз. 7 п. 120.7 ПКУ визначено, що за неподання Звіту про КІК протягом 30 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати фінансових санкцій, передбачених п. 120.7 ПКУ, доведеться сплатити штраф в розмірі 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи за кожен календарний день неподання звіту про КІК, але не більше 300 розмірів.

Проте, тимчасово, з 1 січня 2022 року та протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано до платників податків не застосовують штрафні санкції за порушення, передбачені абз. 1 - 8 п. 120.7 ПКУ.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини