Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

«Транспортний безвіз» між Україною та Норвегією продовжили

Реклама

Мінінфраструктури України та Мінтранспорту Норвегії погодили лібералізацію вантажних перевезень між країнами до 30 червня 2025 року. Таке рішення прийняли 22 серпня, на засіданні профільної комісії.

Посадовці Мінінфраструктури повідомили, що йдеться про подальше виконання двосторонніх та транзитних перевезень між країнами без дозволів.

У Міністерстві вважають, що продовження транспортного безвізу з Норвегією - це ще один крок до інтеграції України в транспортну мережу європейського континенту. Лібералізація перевезень між країнами дозволяє здійснювати перевезення не лише без додаткових дозволів, але і сприяє розвитку економіки, зміцненню міжнародних зв'язків.

Проте лібералізація вантажних перевезень стосується лише транспортних засобів, що відповідають стандарту екологічності Євро-5 та вище.

При цьому під час здійснення перевезень водії зобов'язані мати при собі сертифікат, який підтверджує екологічний клас їхньої вантажівки, а також витяг про наявність ліцензії на перевезення.

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини