Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посіви загинули або були знищенні: чи нараховувати податкове зобов'язання з ПДВ

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області нагадали, що у пп. «а» п. 198.1 ПКУ передбачено, що до податкового кредиту відносять суми податку, сплачені/нараховані при здійсненні операцій з придбання або виготовлення товарів та послуг.

У ДПС зауважили: якщо через настання обставин непереборної сили посіви (насадження) загинули або були знищенні, у результаті чого списуються придбанні з ПДВ товари/послуги, які використанні для їх вирощування, то податкове зобов'язання з ПДВ на підставі п. 198.5 ПКУ платник податку:

  • нараховує, якщо вартість таких товарів/послуг не включається до вартості іншої готової продукції, операції з постачання якої підлягають оподаткування;

  • не нараховує, якщо вартість таких товарів/послуг включається до вартості іншої готової продукції, операції з постачання якої підлягають оподаткування.

Хочете аналізувати законодавство глибше? Побачте повний контекст до кожного НПА - з новою LIGA360! До кожного документи знайдуться пов'язані закони, судова практика та аналітика. Залиште заявку на презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини