Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Cпрощений підхід» до харчового законодавства: які виробники можуть застосовувати

Реклама

Останнім часом зростає популярність крафтових харчових продуктів. Йдеться про продукти, виготовлені маленькими партіями за індивідуальними рецептурами. Синонімами до слова «крафтовий» можна назвати ремісничий, рукодільний, авторський, тощо.

Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 р. № 771/97-ВР визначено, що ремісничий харчовий продукт - це харчовий продукт тваринного походження, що має основний інгредієнт, для якого Україна є країною походження. Такий продукт виробляють тільки на одній потужності за власною унікальною рецептурою та/або технологією оператора ринку в обсязі не більше 1000 кілограмів або 1000 літрів на тиждень у середньому протягом року.

Виробники ремісничих харчових продуктів та операторів малих потужностей можуть застосовувати «спрощений підхід» до харчового законодавства. На таких виробників не поширюється обов'язок отримання експлуатаційного дозволу, а інформацію до держреєстру потужностей операторів ринку вносять за декларативним принципом.

У Держпродспоживслужбі нагадали, що для державної реєстрації потужності оператор ринку має подати в територіальний орган Держпродспоживслужби за місцем розташування потужності заяву в паперовій або електронній формі. Сам Порядок державної реєстрації потужностей затверджено наказом Мінагрополітики від 15.02.2024 р. № 431.

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини