Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка відповідальність за неналежне ведення Книги обліку доходів і витрат

Реклама

Платники податку ведуть облік доходів і витрат в обсягах, необхідних для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу, за умов, що такі платники відповідно до ПКУ подають декларацію або мають право на таке подання з метою повернення надміру сплачених податків. Це також стосується і права на податкову знижку (пп. «а» п. 176.1 розд. IV ПКУ). Таку інформацію донесли читачам податківці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

Вони також зауважили, що форма Книги обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу та Порядок її ведення, затверджені наказом Міністерства фінансів від 23.06.2017 р. № 591.

За неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, не ведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов'язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від 3 до 8 НМДГ відповідно до ст. 1641 КУпАП.

Повторне аналогічне порушення протягом року спричинить накладення штрафу у розмірі від 5 до 8 НМДГ.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини