Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи є право на податкову знижку щодо понесених витрат, переданих як пожертвування неприбутковим організаціям

30 серпня 2024, 13:40
61
0
Автор:
Реклама

Платник ПДФО має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Про це нагадали фахівці ГУ ДПС в Одеській області.

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено у п. 166.3 ПКУ. Так, зокрема, фізособа - платник ПДФО має право скористатись правом на нарахування податкової знижки щодо сум понесених витрат у вигляді коштів або вартості майна, переданих як пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям у разі, якщо такі понесені витрати не перевищують 4 відсотки суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року.

Така фізособа - платник податку зобов'язана подати до контролюючого органу разом з річною податковою декларацією про майновий стан і доходи копії платіжних та розрахункових документів, зокрема, квитанції, фіскальні чеки, що ідентифікують отримувача коштів і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копію договору (за наявності).

Контролери відзначили, що за результатами 2023 року платники мають право скористатись податковою знижкою та подати річну податкову декларацію до 31 грудня 2024 року (включно).

Радимо також ознайомитися зі статтею «Податкова знижка з ПДФО: хто і як може зменшити витрати на навчання».

Інструкції та ситуації для експертів ринку: юристів, бухгалтерів, фахівців із перевірок, керівників та кадровиків. Нова LIGA360 змінює все! Замовте презентацію комплексного інформаційно-аналітичного рішення LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини