Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українські географічні зазначення тепер можуть бути офіційно визнані на території ЄС

Реклама

16 серпня 2024 року набули чинності нові правила реєстрації географічних зазначень в Україні. Про це повідомили у Мінекономіки. Відтепер українські виробники, чия продукція має особливу якість завдяки своєму географічному походженню, зможуть за чітко регламентованою процедурою зареєструвати географічні зазначення.

Йдеться про назву місця, яка вказує на походження товару з певного регіону і підтверджує його особливі властивості, репутацію або характеристики, що залежать від цього місця. Це може бут відомий сорт вина або місцевий сир, який виготовляють тільки в певному регіоні. Нові правила адаптовані до регламентів Європейського Союзу.

Наказ Міністерства економіки встановлює чіткі вимоги до реєстрації географічних зазначень для сільськогосподарських товарів, харчових продуктів та спиртних напоїв. У оновлених правилах детально описано, хто має право на реєстрацію, які документи необхідно подати, і як оформити специфікацію товару.

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини