Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто і коли подаватиме інформацію щодо пільг із сплати за землю — у КМУ затвердили Порядок

Реклама

Кабмін ухвалив постанову «Про затвердження Порядку подання інформації щодо рішень про встановлення податкових пільг із сплати плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності) та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» від 03 вересня 2024 р. № 1007, якою затвердив Порядок подання інформації щодо пільг із сплати за землю.

У новому Порядку законотворці визначили процедуру інформування про встановлення податкових пільг із сплати плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Відтак податкові пільги для фізичних та юридичних осіб будуть встановлювати на підставі рішень про обов'язкову евакуацію.

Місцеві адміністрації щокварталу у 15-денний строк після закінчення податкового (звітного) кварталу будуть подавати контролерам за місцезнаходженням земділянок, нерухомості інформацію щодо пільг із сплати плати за землю станом на перше число кварталу.

Інформацію подаватимуть спираючись на затверджений додаток стосовно кожного прийнятого у звітному кварталі рішення, змін, внесених до таких рішень, та скасування рішень.

Якщо інформацію було подано не в повному обсязі або дані містять помилки, то відповідальні особи мають подати уточнену інформацію з позначкою щодо помилки у графі «Примітка» у рядку, в якому виявлено помилку.

Інформацію щодо рішень подають засобами електронного зв'язку.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини