Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ще одному банку завершили ліквідаційну процедуру – ФГВФО

6 вересня 2024, 09:45
643
0
Автор:
Реклама

02 вересня 2024 року рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб №923 затверджено ліквідаційний баланс та звіт про виконання ліквідаційної процедури ПАТ «ЗЛАТОБАНК», інформує Фонд.

Відповідно до приписів частини третьої статті 28 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» Фонд припиняє виплату гарантованих сум відшкодування коштів за вкладами у день затвердження ліквідаційного балансу банку. Також, згідно з частиною третьою статті 53 Закону з моменту затвердження ліквідаційного балансу ліквідаційна процедура банку вважається завершеною.

У зв'язку з цим Фонд повідомляє про припинення 2 вересня 2024 року виплат гарантованого відшкодування вкладникам АТ «ЗЛАТОБАНК» та завершення ліквідаційної процедури банку.

Водночас, Фонд інформує, що відповідно до статті 52 Закону вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені в результаті ліквідаційної процедури та продажу майна (активів) банку на дату складення ліквідаційного балансу, вважаються погашеними. Тож просять врахувати, що у зв'язку із затвердженням ліквідаційного балансу банку та звіту про виконання ліквідаційної процедури Фонд закрив накопичувальний рахунок АТ «ЗЛАТОБАНК». З огляду на це реквізити накопичувального рахунку банку не дійсні і платежі на них не приймаються.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з "гарячих тем"? Спробуйте з новим комплексним рішенням LIGA360. Побачте переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини