Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відлік строку давності для штрафів за порушення строків реєстрації податкової накладної

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадали, що відповідно до ПКУ реєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування до них у Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) слід враховуючи граничні строки, які встановлені п. 201.10 ПКУ.

За порушення таких строків у ст. 1201 ПКУ передбачені штрафні санкції, які залежать від кількості календарних днів порушення терміну реєстрації.

Проте, нагадали в ДПС, що тимчасово, протягом дії воєнного стану в Україні та шість місяців після його скасування, реєструють податкові накладні та/або розрахунки коригування до них у ЄРПН враховуючи граничні строки, визначені п. 89 підрозд. 2 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.

Водночас, згідно з п. 113.1 ПКУ граничні строки застосування штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) до платників податків відповідають строкам давності для нарахування податкових зобов'язань, визначеним ст. 102 ПКУ.

Отже, відлік строку давності для застосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію або відсутність реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування до неї в ЄРПН починається з дня вчинення відповідного правопорушення.

Маєш питання щодо ПДВ та реєстрації ПН? Вся інформація зібрана в LIGA360. Роз'яснення податківців, практичні ситуації та експертна аналітика. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини